Ombudsmanden udnævner direktør med stærk international profil

26-05-2015

Jonas Bering Liisberg er udnævnt til ny direktør hos Folketingets Ombudsmand fra den 1. september 2015. Han afløser direktør Jens Møller, der overgår til en stilling som kommitteret.

”Jeg har valgt Jonas Bering Liisberg i et felt af særdeles stærke ansøgere og har først og fremmest lagt vægt på hans fine personlighed, store integritet og stærke juridiske faglighed. Samtidig får ombudsmandsinstitutionen en direktør med en meget international profil, ikke mindst på menneskerettighedsområdet. Jeg glæder mig til at samarbejde med Jonas Bering Liisberg, og jeg er sikker på, at han vil være en styrkelse af ombudsmandsinstitutionen”, siger Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.


Stedfortræder for ombudsmanden

Som direktør hos Folketingets Ombudsmand bliver Jonas Bering Liisberg institutionens øverste embedsmand og ombudsmandens stedfortræder og nærmeste rådgiver.

Jonas Bering Liisberg er 44 år og afdelingschef i Udenrigsministeriet, hvor han leder Juridisk Tjeneste. Han er bl.a. udenrigsministerens juridiske rådgiver og Danmarks repræsentant i sager for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Jonas Bering Liisberg er ambassadør og tidligere stedfortrædende fast repræsentant ved Danmarks EU-repræsentation i Bruxelles. Han er cand.jur. fra Københavns Universitet og LLM (Master of Law) fra Harvard Law School.

”Det er en stor ære at få lov til at være med til at lede og udvikle ombudsmandsinstitutionen. Jeg har altid anset Folketingets Ombudsmand for en af de mest dyrebare institutioner i den danske retsstat, både for den enkelte borger og demokratiet som helhed, og jeg ved fra mit hidtidige arbejde, hvor stor respekt institutionen nyder både hos danske myndigheder og internationalt. Nu glæder jeg mig til at lære huset at kende indefra”, siger Jonas Bering Liisberg.

Se nyhed om direktør Jens Møllers fratrædelse.

 

Yderligere oplysninger: 

Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen, tlf. 20 33 97 52 

Kommende direktør, Jonas Bering Liisberg, tlf. 33 92 00 00 (Udenrigsministeriet)

 

FAKTA

Født 22. juli 1970.

Studie- og arbejdsforløb:

 • Cand.jur. (Københavns Universitet), 1995
 • Fuldmægtig i Udenrigsministeriet, 1995-1997 og 2001-2004
 • Udlånt til miljøkommissær Ritt Bjerregaards kabinet, Bruxelles, 1997-1998
 • Ambassadesekretær, ambassaden i Beijing, 1998-2000
 • Studieophold ved Harvard Law School, 2000-2001
 • Kontorchef for Juridisk og Internationalt Center i Beskæftigelsesministeriet, 2004-2006
 • Kontorchef for EU-retskontoret i Udenrigsministeriet, 2006-2009
 • Stedfortrædende fast repræsentant, Danmark EU-repræsentation i Bruxelles, 2009-2013
 • Afdelingschef, Udenrigsministeriets Juridiske Tjeneste, 2013-2015

Bierhverv og publikationer:

 • Sideløbende med ansættelse i Udenrigsministeriet og Beskæftigelsesministeriet bl.a. undervisningsassistent og ekstern lektor i EU-ret og folkeret ved Københavns Universitet.
 • Beskikket som censor ved jurauddannelserne i Danmark siden 2008
 • Forfatter og medforfatter til flere juridiske publikationer, bl.a. om offentlighed i retsplejen, Kinas retssystem, EU-ret og menneskerettigheder.