Folketingets Ombudsmand får ny hjemmeside

4. marts 2005 | Nyhed

Internettet er for flere og flere mennesker den mest oplagte vej til information. Det gælder også borgere der ønsker at klage til Folketingets Ombudsmand eller bare gerne vil vide mere om ombudsmandens arbejde.

Derfor har ombudsmandsinstitutionen de seneste måneder arbejdet med at nydesigne og omlægge hjemmesiden. Dette arbejde er nu slut, og Folketingets Ombudsmand kan præsentere en ny og bedre hjemmeside på adressen www.ombudsmanden.dk.

Hjemmesiden er ikke blot blevet forbedret grafisk og gjort mere indbydende, den skulle også gerne være lettere at finde rundt på og hente information fra.

På hjemmesiden er det nu muligt at søge frit i alle tilgængelige dokumenter, ligesom det er muligt at hente oplysninger om ombudsmandens inspektioner af for eksempel arresthuse, fængsler og psykiatriske hospitaler i en bestemt del af landet ved at klikke på et Danmarkskort.

Personer der ønsker at klage til ombudsmanden, kan på hjemmesiden finde udførlig vejledning, ligesom der nu er adgang til en gennemgang af ombudsmandsinstitutionens 50-årige historie.

Der er på hjemmesiden adgang til ombudsmandens beretningssager fra 1989 og frem – fordelt efter den myndighed sagen handler om – til rapporter om ombudsmandens inspektioner, og til oplysninger om de særlige undersøgelser ombudsmanden gennemfører.

Folketingets Ombudsmand har desuden arbejdet på at gøre hjemmesiden så tilgængelig som muligt for handicappede. Hjemmesiden vil løbende blive udviklet og forbedret.

Kritik og gode råd modtages gerne på ombudsmanden@ombudsmanden.dk